NADCHODZĄCE KURSY
Ser twardy w typie holenderskim
Na tym kursie poznasz nie tylko technologię wytwarzania serów dojrzałych ale także dowiesz się znacznie więcej na temat procesu ich zabezpieczania i dojrzewania w odpowiednich warunkach.
Kiedy: 24 października 2020 sobota
jak długo : Rozpoczęcie 10.30 zakończenie 15.30
ile osób : od 5 do 20
koszt: 580 zł przy własnym stanowisku
Dla kogo: Kurs kierowany jest dla serowarów domowych jak i dla tych którzy stawiają w serowarstwie swoje pierwsze kroki.
Co zapewniamy:
Wszelkie niezbędne narzędzia
fartuch
rękawiczki
lunch
pomoc przy dotarciu do Siedliska
pomoc w organizacji noclegu
Co otrzymujesz:
Własne, indywidualne stanowisko pracy
Ser który wytworzysz oraz opakowanie
rzetelną wiedzę na temat zakwasów, podpuszczki, mleka przerobowego, procesu oraz dojrzewania a także pielęgnacji, zabezpieczania powierzchni i typowych wad oraz ewentualnych problemów.
dostęp do zamkniętej grupy
serowarskiej Kukówki, gdzie będziesz mógł zadawać pytania i otrzymywać pomoc
Materiały szkoleniowe
dyplom ukończenia kursu
Dlaczego w Kukówce:
To właśnie tu, 9 lat temu odbyły się pierwsze w Polsce praktyczne warsztaty serowarskie.
Ponieważ nie jesteśmy firmą szkoleniową a miejscem gdzie wytwarza i dojrzewa się sery w warunkach naturalnych i ekologicznych.
Ponieważ atmosfera w tym przepięknym i cichym miejscu jest wyjątkowa i sprzyja nawiązywaniu ciekawych znajomości na wiele lat.