Bure Misie-3.jpg

SER DOJRZEWAJĄCY KROK PO KROKU

Jeśli chcesz zostać domowym serowarem lub odnaleźć swoją pasję czy może zależy Ci poprostu na zdrowej żywności w Twojej kuchni, zapraszam na kurs, który przeprowadzi Cię przez cały proces od surowego mleka, przez zaprawianie kulturami bakterii, podpuszczką, formowanie i prasowanie aż po dojrzewanie sera.

Na tym kursie, poznasz zasady udanego serowarstwa, wszelkie potrzebne sprzęty, warunki. Omówimy rodzaje kultur serowarskich oraz ich wpływ na końcowy produkt, podpuszczki zwierzęce i wegańskie, procesy formowania, odciekania, prasowania oraz dojrzewania i zabezpieczania powierzchni. Omówimy także  problemy które mogą powstawać podczas procesu i jak sobie z nimi radzić.

 

669 979 302

©2020 by edukacyjne warsztaty serowarskie. Stworzone przy pomocy Wix.com